1 min

Onderzoekers bij Gartner tonen aan dat binnen vier jaar er meer Android dan Windows-apparaten wereldwijd in omloop zullen zijn. De inhaalslag van Android, dat nu op 500 miljoen apparaten aanwezig is, zou in 2016 gerealiseerd moeten zijn.

Tegen het einde van 2016 zullen er 2,3 miljard Android-apparaten zijn tegenover 2,28 miljard Windows-apparaten, althans dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Gartner. Uit de cijfers blijkt ook dat tegen het einde van het huidige jaar er 1,5 miljard Windows-besturingssystemen in omloop zullen zijn tegenover 608 miljoen van Android.

Android dat slechts vanaf 2008 bestaat is in korte tijd uitgegroeid tot een gerenommeerd besturingssysteem op de mobiele-markt. Het besturingssysteem wordt nu al op twee derde van alle smartphones gebruikt. Daarnaast is Google de op één na grootste leverancier van besturingssystemen voor de alsmaar groeiende tabletmarkt.

Microsoft lijdt onder de zware tijden die de pc-markt op dit moment doormaakt. Veel consumenten kiezen voor een smartphone of tablet om te internetten, e-mailen en te gamen. Morgen slaat Microsoft echter terug met de komst van Windows 8, dat zowel voor pc’s als tablets geschikt is.