1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Sharp kondigt vandaag zijn nieuwe serie TV-schermen aan, de AQUOS Quattron 3D XL TV’s. Deze schermen zijn LED backlit LCD-schermen en zijn de eerste schermen met Sharp’s nieuwe Moth-Eye technologie.

De Moth-Eye technologie is speciaal ontworpen om weerspiegeling tot een minimum te reduceren evenals heldere en diepzwarte kleuren op het scherm te kunnen weergeven. Sharp toonde begin deze maand deze technologie voor het eerst. Sharp’s vier primaire kleuren-technologie is mede verantwoordelijk voor een verbetering in beeldkwaliteit, deze technologie voegt een gele kleur toe aan het standaard Rood, Groen en Blauw (RGB) kleurenpalet.

Alle schermen draaien op een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en komen met een contrastratio van 10.000.000:1. In de behuizing zitten vijf luidsprekers verwerkt. De prijzen staan nog niet vast, maar wel is bekend dat de 46 inch-, 52 inch- en 80 inch-modellen gelanceerd zullen worden in Japan op 15 december. De 60- en 70 inch-modellen zullen al op 30 november. De eerste maand zullen maar 10.000 apparaten beschikbaar worden gesteld.

Of en wanneer de TV’s met Moth-Eye-technologie ook naar Europa komen is onduidelijk.