1 min

Vele spelers van het spel Borderlands 2 op de Xbox 360 zijn hun voortgang in het spel kwijtgeraakt door een hack, deze hack activeert een moeilijkere spelmodus maar de bijeffecten zorgen voor veel problemen bij gebruikers die deze hack zelf niet gebruiken.

Enige tijd geleden is er een hack gevonden voor het spel Borderlands 2, deze activeert een Hardcore spelniveau. Dit spelniveau zorgt ervoor dat wanneer je spelkarakter overlijdt, deze niet meer tot leven wordt gebracht. Je raakt dus in essentie je voortgang kwijt en zal opnieuw moeten beginnen.

Over het algemeen geen probleem als spelers het moeilijker voor zichzelf willen maken, maar wanneer een speler die de hack geactiveerd heeft online gaat spelen en een gebruiker die de hack niet heeft geactiveerd zijn spel betreedt, wordt de hack voor beide spelers actief. Hierdoor zijn vele spelers de dupe geworden van de hack die zij zelf niet activeerden.

Gearbox heeft laten weten de problemen rondom de hack intern al opgelost te hebben, de patch is vorige week naar Microsoft verstuurd, dus het is nu aan de softwaregigant om de patch uit te brengen voor het grote publiek. Gearbox raadt aan om tot de tijd dat Microsoft de patch lanceert alleen te spelen met mensen die je kent en vertrouwt om voortgangsverlies te voorkomen.

Deze hack betreft alleen de Xbox 360-versie van Borderlands 2, PC- en PS3-gebruikers kunnen met een gerust hart online spelen, zonder te vrezen voor de voortgang in het spel.