1 min

In een interview met de oprichter van LinkedIn, Reid Hoffman, noemt Steve Ballmer het Android-platform van Google wild, onbeheerst en gevoelig voor malware. Het ziet er naar uit dat Microsoft zich letterlijk heeft vastgegrepen in de smarthphone-markt en zich een weg omhoog wil trekken, eventueel ten koste van concurrenten.

Naast de uitspraak over Android, wilde Ballmer ook nog wel wat kwijt over concurrent Apple. Producten uit Cupertino zouden volgens hem erg hoog geprijsd zijn, Microsoft’s CEO roemt Apple wel om de goede controle die het houdt over het ecosysteem en de apps. Denk bijvoorbeeld aan de App Store, waar applicaties onder strikte eisen pas worden toegelaten, terwijl dit in de Play Store dikwijls te wensen over laat waardoor er regelmatig uitbraken van malware zijn.

Zowel de Android- als Apple-platformen hebben goede en minder goede kanten, vindt Ballmer. Microsoft zal het liefst het beste van beiden willen bieden, toch begint men in Redmond met een enorme achterstand op de mobiele systemen van Google en Apple. Zelfs om de nummer drie op de smartphone-markt, BlackBerry OS van Research in Motion, in te halen, is er nog een lange weg te gaan.