1 min

Microsoft heeft vandaag een update voor SkyDrive uitgebracht, en brengt ook applicaties uit voor Windows, Windows Phone, Mac OS X en Android. Hiermee kunnen gebruikers een gedeelte van hun gegevens die op SkyDrive staan synchroniseren met hun apparaat.

Microsoft, dat de opgeslagen data op clouddient SkyDrive in het afgelopen half jaar zag verdubbelen, heeft naast de uitgave van de apps ook een video vrijgegeven over hoe snel gegevens die je nodig hebt kunnen synchroniseren met de dienst.

De aankondiging werd gedaan vanaf de SkyDrive-blog. In het bericht meldt Microsoft: "Met de release van vandaag kun je nu folders selecteren die je wilt synchroniseren van SkyDrive – dit maakt het makkelijker om SkyDrive op laptops of tablets te gebruiken. Jij bent de baas. Als je al je foto’s en documenten op SkyDrive wilt bewaren, maar slechts één folder met je meest belangrijke documenten wilt synchroniseren met je laptop dan kan dat – zelfs als je desktop wel alles heeft gesynchroniseerd. Daarnaast kun je ook sub-folders synchroniseren, niet alleen de primaire SkyDrive-folders."

Via de laatste update is het ook mogelijk om bestanden te delen met sociale netwerken zoals Twitter en Facebook. In het blog staat: "Wanneer je klaar bent om een bestand of folder te delen, kun je gewoon met je rechtermuisknop "Share" selecteren. Vervolgens zal er de default browser geopend worden en kun je de data delen met de rest van de wereld."