1 min

Tags in dit artikel

,

Research in Motion begint bijna met de productie van de eerste BlackBerry’s die voorzien zijn van BlackBerry OS 10. De productie zal volgens DigiTimes in december worden opgestart.

RIM was eigenlijk van plan om BlackBerry OS 10 eind 2012 te lanceren, maar dit is verschoven naar het eerste kwartaal van 2013 met een officiële lancering op 30 januari 2013. BlackBerry OS 10 lijkt voor RIM de laatste kans te zijn om nog een factor van belang te kunnen blijven op de smartphone-markt.

Hardwareleveranciers van RIM maken zich momenteel op om BlackBerry OS 10- apparaten te gaan produceren. Bedrijven als Silitech Technology, Ichia Technologies en ODM Winstron gaan de nieuwe handsets van RIM voorzien van componenten. Toch zijn de partners van RIM huiverig en hebben ze naar verluidt besloten geen grote voorraden aan te willen leggen van de nieuwste BlackBerry’s, dit omdat RIM een onzekere toekomst tegemoet zou gaan.

Er zijn maar weinig mensen die op dit moment positief zijn over de toekomst van RIM. Hoewel niet voor iedereen de ondergang van RIM definitief is, zijn de meesten het wel met elkaar eens dat dit misschien wel de laatste kans is die RIM zal krijgen.