1 min

Gisteren berichtte Techzine over problemen met Windows Phone 8, waarbij toestellen sporadisch herstarten. Microsoft heeft aangegeven dat de problemen zeer serieus genomen worden en dat deze onderzocht worden. De problemen lijken het grootst te zijn bij de HTC 8X, maar ook de Nokia Lumia 920 is onderhevig aan spontane reboots.

De problemen zijn opvallend, veel journalisten die al eerder de beschikking kregen over een Windows Phone 8-toestel, melden dat de problemen pas onlangs de kop opstaken. De toestellen werkten initieel dus prima. Eén van deze journalisten is Mary Jo Foley van ZDNet. Haar recensie-exemplaar van de HTC 8X werd op 29 oktober in gebruik genomen en werkte lange tijd goed, totdat de telefoon sinds deze week ineens spontane herstarts maakte.

Foley nam contact op met Microsoft en kreeg de volgende reactie van de softwaregigant: ‘We zijn momenteel de meldingen van de incidenten aan het onderzoeken’. Dat is helaas geen directe oplossing voor Foley en anderen, maar Microsoft lijkt er in ieder geval mee bezig te zijn.

Het is onduidelijk hoe groot de problemen met Windows Phone 8 precies zijn. Techzine beschikt over een recensie-exemplaar van de HTC 8X maar dit toestel ondervindt vooralsnog geen problemen.