1 min

Slechts een maand geleden heeft Microsoft de Surface-tablets en Windows 8 gelanceerd, maar nu al laat het bedrijf uit Redmond weten tot wanneer deze producten ondersteund worden. Gelukkig is dat positief nieuws: Microsoft is van plan deze producten voor een erg lange tijd te blijven ondersteunen.

Voor de Surface RT-tablets werd bekend dat een mainstream-ondersteuning tot tenminste 11 april 2017 is vastgesteld. Daarnaast berichtte Micrososft dat verschillende SKU-builds van Windows 8 zelfs bijna een jaar langer mainstream-ondersteuning zullen krijgen, tot 9 januari 2018. De verlengde ondersteuning voor Windows 8 zal eindigen op 10 januari 2023.

Eigenaren van de Surface-tablets van Microsoft kunnen updates voor het systeem verwachten tot 11 april 2017 en het is goed mogelijk dat Microsoft in de tussentijd nog bekend zal maken dat de mainstream-ondersteuning zelfs nog verder zal lopen. Microsoft moet op dit moment nog bekend maken wanneer de verlengde ondersteuning voor Surface zal eindigen.

Over Windows RT blijft Microsoft nog een onduidelijk. Het besturingssysteem draait niet alleen op de Surface van het bedrijf zelf, maar ook op apparaten van andere fabrikanten. In een FAQ-bericht geeft Microsoft aan: "Microsoft zal software-updates maken, inclusief beveiligingsupdates, voor Windows RT. Meer informatie over de levenscyclus van Windows RT zal zo snel mogelijk beschikbaar worden gesteld."