1 min

Microsoft heeft met Outlook.com een nieuwe weg ingeslagen en hoopt op termijn het Hotmail verleden achter zich te laten. De nieuwe e-mail dienst van Microsoft is een flinke verbetering en heeft zelfs flink wat nieuwsgierige Gmail-gebruikers weten te overtuigen. Op dit moment telt Outlook.com al 25 miljoen actieve gebruikers.

Wat opvalt is dat ruim eenderde van de Outlook.com-gebruikers nieuwsgierige Gmail-gebruikers zijn. Microsoft wees vooral bij de marketing voor de e-maildienst op de snelle archivering, makkelijk gebruik en meer kleurenthema’s in de webclient. Dit wierp zijn vruchten af want twee weken na de lancering van de dienst waren er al 10 miljoen geregistreerde gebruikers.

Toch is er voor Microsoft nog meer reden voor een feestje. De Outlook app voor Android is nu ook beschikbaar en is vooral erg handig met Exchange-berichten, de app zelf is echter nog niet heel erg revolutionair. Android-apparaten zijn niet consistent in de ondersteuning voor Exchange ActiveSync vandaar dat het een reden was voor Microsoft om snel zelf met een app te komen. De app is nu beschikbaar voor alle Android-apparaten met versie 2.x en hoger.