1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Uit statistieken die Valve vrijgaf over Steam betreffende de besturingssytemen die gebruikt worden op het gamingplatform, blijkt dat Windows 8 in de kort tijd dat het bestaat al meer gebruikt wordt dan Mac OS X dat draait op Apple-computers.

De statistieken die een beeld geven van de maand november laten zien dat Windows 8-gebruikers goed zijn voor 4,69 procent van de gebruikte besturingssystemen. Mac OS X-gebruikers blijven hangen op 3,26 procent. Ruim twee en een half jaar geleden lanceerde Valve een Mac-versie voor Steam, vanwege het privacybeleid op Steam kan Valve alleen een statistiek opmaken van gebruikers die toestemming geven om deze informatie te delen met Valve.

Windows 7 is nog steeds het meest gebruikte besturingssysteem dat gebruikt wordt, met 72,56 procent. Leuk detail is dat Windows Vista, het geflopte besturingssysteem van Microsoft, ook nog aardig vertegenwoordigd is met ruim 8 procent. Steam-gebruikers kunnen binnenkort een Linux-versie van het gamingplatform verwachten. Valve is recentelijk een gesloten beta-testfase voor het besturingssysteem gestart.