1 min

Tags in dit artikel

, , , , , , , , ,

Dat Apple voor de aanlevering van onderdelen voor zijn producten meer en meer onafhankelijk probeert te worden van grote concurrent Samsung is inmiddels geen groot geheim meer. Een nieuwe stap lijkt te zijn dat Intel de productie van de processors voor de iPhone en iPod zou overnemen. De twee Amerikaanse bedrijven zouden momenteel in gesprek zijn voor een deal.

Onderdeel van deze deal moet overigens worden dat Apple voor de iPad over zal stappen op processors met x86-architectuur. Intel heeft moeite met het infiltreren van de mobiele markt en mochten de twee bedrijven met elkaar in zee gaan, dan zou dat hoogstwaarschijnlijk een grote stap voorwaarts betekenen voor de chipfabrikant.

Volgens Doug Freedman van RBC Capital zou Intel met het plan zijn gekomen om de ARM-chips voor de iPod en iPhone te ontwikkelen en in ruil hiervoor eigen processors in de iPad in te laten bouwen. Apple zou interesse hebben voor het idee omdat het opnieuw een distantiëring van Samsung zal zijn. Apple en Samsung liggen de afgelopen jaren met elkaar in de clinch vanwege vermeende patentschendingen.

Intel is momenteel al verantwoordelijk voor de levering van processors voor de Mac-producten van Apple.