1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De officiële Microsoft-blog Next at Microsoft heeft een eigen Windows 8-applicatie gekregen. De blog die de buitenwereld op de hoogte stelt van de plannen van de softwaregigant is vanaf nu dus ook via de Modern UI van Windows 8 te bekijken. Vooralsnog is dit overigens alleen in Amerika het geval, maar Microsoft stelt dat de applicatie snel wereldwijd beschikbaar komt.

Steve Clayton, redacteur bij Next at Microsoft, kondigde de applicatie aan voor zowel Windows 8 als Windows RT. De app biedt naast hetgeen wat de webversie ook te bieden heeft de mogelijkheid om de berichtgeving offline te lezen en ook kan de Share-charm in het Windows 8 charm-menu gebruikt worden om berichten te delen via onder andere Twitter en Facebook.

Clayton geeft aan dat deze eerste versie hier en daar nog beperkt is. Er liggen echter al plannen klaar om nieuwe features in de app te bouwen, waaronder live-tegels waarin ook video’s verwerkt zitten, daarnaast moet er ook nog een manier komen om te zoeken door de artikelen.