1 min

De fabrieksimage van de Nexus 4, die eerder nog beschikbaar werd gemaakt op de Android Open Source Project (AOSP)-site, is een aantal dagen geleden zonder enige aankondiging verwijderd. De reden achter de verwijdering is niet officieel bevestigd door Google.

Naar aanleiding van de missende Nexus 4-bestanden werd Jean-Baptiste Quéru, één van de verantwoordelijken van de AOSP-site, gevraagd wat de reden hiervoor was. Het antwoord van Quéru luidt als volgt: "Daar kan ik helaas niets over zeggen". Aanhangers van AOSP lijken voorlopig dus in het duister te tasten over de oorzaak.

Geruchten gaan dat de fabrieksimage verwijderd zou zijn wegens de aanwezigheid van LTE-ondersteuning in de code. Deze LTE-connectiviteit werd nooit aangemeld bij de verplichte instanties en hiervoor is daarom ook nooit groen licht gegeven om meegeleverd te mogen worden met de telefoon. Via een hack is het mogelijk om de LTE-ondersteuning in de Nexus 4 te activeren, maar hierdoor verandert de smartphone dus effectief in een illegaal apparaat omdat hier geen toestemming voor is verleend.