1 min

Het aantal applicaties in de Windows Phone Store is in een jaar tijd verdubbeld, naar een totaal van 150.000. Dit geeft Microsoft aan op de officiële Windows Phone Developer-blog.

Net als Apple met de App Store, doet Microsoft er dus met de Windows Phone Store eveneens twee jaar over om 150.000 apps te bereiken. Research in Motion loopt met de BlackBerry App World flink achter de feiten aan: hier zijn pas 90.000 apps beschikbaar.

Naast dat er nu een totaal van 150.000 apps aanwezig zijn, geeft Todd Brix, directeur van het Windows Phone Apps-team, aan dat er ook in totaal 300.000 updates zijn geweest voor deze apps. Gemiddeld zouden er volgens Microsoft 54 applicaties zijn gedownload door de Windows Phone-gebruiker.

Microsoft meldt met enige trots: "We hebben letterlijk een fundering gelegd dit jaar, met de uitgave van een nieuwe infrastructuur: een nieuw platform, nieuwe ontwikkeltools, nieuw Ontwikkel Centrum, nieuwe cataloge infrastructuur en een nieuwe wereldwijde dienst. Ik weet dat overgangsfases frustrerend kunnen zijn, maar we zijn nu op een punt waar ontwikkelaars en consumenten de vruchten kunnen plukken van een betere app- en store-ervaring, betere prestaties en robuustere middelen."