1 min

Research In Motion (RIM) denkt een oplossing te hebben voor bedrijven die regelmatig geplaagd worden door uitgelekte foto’s van nog uit te brengen producten. Het is namelijk zo dat de foto’s in een groot deel van de gevallen verspreid worden door eigen werknemers. Het idee is low-tech en simpel, de Canadezen willen namelijk de tijd die het kost om een foto te nemen verlengen, waardoor de kans dat iemand op heterdaad betrapt wordt groter wordt.

De omschrijving in het patent is als volgt: "de camerarestrictie voorkomt dat gebruikers een foto kunnen nemen van het voorwerp, wanneer de sensor niet stabiel gefocust blijft voor onbepaalde tijd op het voorwerp in kwestie". De tijd is in te stellen door bijvoorbeeld de IT-afdeling van het bedrijf.

Het ligt voor de hand dat frequente ‘lekkers’ de restrictie absoluut onaangenaam zullen vinden en daarbij ligt het voor de hand dat deze strategie in sommige opzichten absoluut beter is dan de eerdere strategie van RIM, om telefoons zonder een camera te ontwikkelen.

Op dit moment is het patent nog slechts een stukje papier en wordt het niet toegepast in een van de aankomende producten die RIM binnenkort uit gaat geven.