2min

De volgende generatie Macs zullen volgens geruchten ondersteuning krijgen voor de snelle 802.11ac WiFi-verbinding. Dit meldt The Next Web op basis van enkele ingewijde bronnen bij Apple.

Apple zou een nauwe samenwerking met Broadcom aangegaan zijn, om de nieuwste Macs te voorzien van de snellere netwerkchips. 802.11ac wordt ook wel de 5G onder de WiFi-verbindingen genoemd. Deze standaard is niet alleen sneller dan eerdere netwerkchips maar heeft ook een groter bereik terwijl het daarnaast ook energiezuiniger is.

Op dit moment beschikken de meeste consumenten over 802.11n netwerkchips. Deze chips leveren een snelheid op van maximaal 450Mbps met drie antennes. Dit staat dit in schril contrast met 802.11ac, wat al met één antenne 450Mbps behaalt, met drie antennes kan de snelheid oplopen tot zelfs 1.3Gbps.

De komst van ondersteuning voor 802.11ac is niet nieuw, precies een jaar geleden ging exact hetzelfde gerucht. Apple zou 802.11ac WiFi-chips gaan gebruiken in de nieuwe productlijnen. Nu is duidelijk dat dit geen waarheid werd, maar toch is de situatie nu anders omdat het in de lijn der verwachting ligt dat Apple dit jaar de MacBook Pro’s en iMac’s intern onder handen gaat nemen, nadat vorig jaar het ontwerp nog werd aangepast.

Bronnen van The Next Web geven echter wel aan dat de aankomende WiFi-chip nog in ontwikkeling is, maar dat deze wel onderdeel zal worden van de nieuwe generatie MacBook’s en iMacs. Vooralsnog is het onduidelijk of het bij deze apparaten blijft of dat een variant van de chip zich ook een weg weet te vinden naar de nieuwe iPhone, iPad, Apple TV en Time Capsule.