1 min

Tags in dit artikel

, ,

Berichtgeving rondom de privatisering van Dell versterkt met de opkomst van een nieuw gerucht. The Wall Street Journal citeert bronnen die claimen dat Microsoft de computerfabrikant wil helpen, maar wel in ruil voor een zegje binnen het bedrijf.

Deze maand stond de beurs even stil toen het gerucht naar buiten kwam dat Dell weer een private onderneming wil worden. De computerfabrikant zocht naar kapitaal om het plan te realiseren, toen Microsoft naar de voorgrond trad.

Microsoft lijkt het terugtrekken van de beurs deels mee te willen financieren. 2 miljard dollar zou het bedrijf ter beschikking stellen aan Dell, zodat de fabrikant de eigen aandelen weer in bezit krijgt. In ruil daarvoor wil Microsoft wel invloed krijgen op de dagelijkse processen van Dell. In de praktijk zou dat kunnen betekenen dat Dell weer enkel Windows gaat installeren op hun PC’s. Momenteel zijn honderden Dell-computers ook met Ubuntu te verkrijgen.

Volgens The Wall Street Journal zijn de gesprekken over een mogelijk joint venture in volle gang. Tot nu toe hebben geen van beide partijen inhoudelijk gereageerd op de geruchten. Microsoft’s CEO Steve Ballmer reageerde in een interview alleen maar met de opmerking dat hij wil dat alle OEM-partners zo sterk zijn als mogelijk is.