1 min

Een ‘betrouwbare bron’ heeft aan 9To5Google gemeld dat de zoekgigant van plan is om winkels te openen in de Verenigde Staten.

De missie van de winkels is om meer Google-producten als de Nexus-apparaten en Chromebooks in de handen van toekomstige klanten te krijgen. Google is van mening dat potentiële klanten eerst het product willen testen voordat ze het zouden aanschaffen. Apple en Microsoft hebben beide al eigen winkels waar klanten dit uittesten kunnen doen.

Google heeft op dit moment alleen nog eigen afdelingen binnen winkels in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, waaronder in Best Buy, Dixons en PC World.

Deze winkels hebben getrainde Google-medewerkers die Chromebooks kunnen demonstreren en veel vragen kunnen beantwoorden. Echter, deze medewerkers zijn er vooral om gebruikers te onderwijzen over Google-producten, niet om ze te verkopen. Google wil dat veranderen.

Het plan om Google-winkels te gaan openen kwam toen Google Glass openbaar werd gemaakt. Google vond dat klanten eerst Glass zouden willen proberen voordat ze zouden overgaan tot het kopen ervan. Daarom leek het ook logisch om direct andere Google-producten te gaan verkopen.