1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft’s Skype introduceert een previewversie van Skype Video Messages, waarmee de gebruiker opgenomen videoboodschappen naar vrienden die op dat moment offline zijn kan versturen. De nieuwe functie debuteert op OS X, iOS en Android. Windows- en Windows Phone-gebruikers kunnen de boodschap al wel via een link bekijken. Eind april zal de service ook volledig functioneel zijn voor Windows.

Boodschappers kunnen maximaal drie minuten aan video versturen naar online én offline Skype-gebruikers, waarna de video in de chatbox opduikt. Dat geldt ook voor de Mac, alleen kunnen gebruikers daar ook kiezen de video te downloaden in mpeg4-format. Op Android en de iPhone werkt de functie met de camera voorop het toestel, maar er is een optie om te wisselen naar een andere camera. Skype laat weten dat de functie zich nog in een vroege testfase bevindt.

Skype Video Messages is er dus opvallend genoeg eerst voor de concurrerende platformen, maar tegen het begin van de lente is de service er ook voor Microsoft’s eigen besturingssystemen beschikbaar. De dienst zal eerst debuteren in de Verenigde Staten en Groot-Britannië, maar introductie in andere landen staat naar op de planning. Het product is onderdeel van het Skype Premium-pakket vanaf vier euro per maand, na een proefperiode van 20 boodschappen.