1 min

Nokia zou wel eens een nieuwe slag kunnen slaan ten opzichte van de concurrentie die Windows Phone-toestellen uitbrengt. De Finse fabrikant heeft mogelijk een exclusieve deal gesloten met Instagram voor een applicatie voor Windows Phone, welke alleen op Lumia-toestellen beschikbaar zal komen.

Het is voor fabrikanten lastig om onderscheidend te zijn als het gaat om Windows Phone. Google’s Android is door de opensource-status tot in detail aan te passen, mochten fabrikanten dat willen, maar bij Windows Phone is dat heel anders. Hier moeten fabrikanten het voornamelijk hebben van eigen applicaties.

Nokia doet dit al goed met een aantal applicaties die het ontwikkeld heeft. Een deel geeft de fabrikant ook uit voor toestellen van Huawei, HTC en Samsung, maar een deel houdt het ook voor zichzelf. Ditzelfde zou kunnen gebeuren met een Instagram-applicatie, die volgens het Chinese WPDang exclusief voor Lumia-toestellen uit wordt gebracht. WPDang heeft het geregeld bij het juiste einde.

Instagram is een populaire applicatie onder Android- en iOS-gebruikers. Met de app kan je foto’s makkelijk voorzien van een filter en delen met anderen. Vooralsnog is er geen applicatie voor Windows Phone, wat een reden zou kunnen zijn om geen Lumia aan te schaffen.