1 min

Tags in dit artikel

, ,

De nieuwste smartphone van HTC, de HTC One, is mogelijk vertraagd omdat er een tekort is aan UltraPixel-camera’s, zo melden anonieme bronnen.

Volgens BriefMobile is het lastig om alle componenten bij elkaar te krijgen om de productie van het nieuwe vlagschip van HTC bij te houden. Er is vooral moeite met de camera van de telefoon. Dit kan betekenen dat er vertragingen aankomen en dat de lancering die gepland staat voor volgende week uitgesteld zal worden. Het kan ook betekenen dat er simpelweg minder telefoons beschikbaar zijn bij de lancering.

Vooral tekorten van de voice coil motor (VCM) en de compact camera module (CCM) die gebruikt worden in de UltraPixel-techniek van HTC zorgen ervoor dat er maximaal 800.000 tot 1,2 miljoen HTC One-apparaten gemaakt kunnen worden de komende maanden. HTC zou de 15 maart lanceerdatum kunnen halen, maar moet dan wel de lancering in enkele kleine markten uitstellen naar mei, zo vertellen de bronnen.

Dit zou dus betekenen dat een lancering in de VS en mogelijk dus ook Europa nog gewoon op tijd mogelijk is. Overigens wordt een dag voor de lancering van de HTC One de Samsung Galaxy S IV onthuld.