IDC: “Windows 8-gebruikers missen startknop”

Gebruikers van Windows 8 missen de startknop op de desktop en de mogelijkheid om het besturingssysteem direct naar de desktop op te starten het meeste. Dat zijn de conclusies uit een analyse van onderzoeksbedrijf IDC.

Vier maanden na introductie lijkt de populariteit van Windows 8 voorlopig niet te kunnen tippen aan die van voorganger Windows 7. IDC onderzocht Microsoft’s nieuwe OS en kwam tot de conclusie dat gebruikers de startknop en de mogelijkheid het OS naar de desktop te booten missen.

"Die twee dingen blijven terugkomen. We hebben het onderzocht en mensen missen dat. Er zijn veel gebruikers die zodra ze Windows opstarten naar de desktop gaan, vanuit daar werken en maar af en toe terug naar de Modern UI schakelen. Ze voelen zich comfortabeler in de desktopmode," verklaart onderzoeker Bob O’Donnell.

Of Microsoft de overstag gaat om gebruikers tevreden te houden is maar de vraag. O’Donnell stelt dat het bedrijf de gewenste veranderingen onder druk van fabrikanten alsnog zou kunnen doorvoeren. "Als je met PC-verkopers praat, willen ze die functies zeker graag terugzien. Ze herkennen de uitdagingen die consumenten tegenkomen."