1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Spotify wil haar diensten uitbreiden met on-demand videostreaming. Het bedrijf zou exclusieve en originele videocontent willen aanbieden, zo schrijft Business Insider. Dat zich baseert op twee anonieme bronnen die geïnformeerd zijn over de plannen van het bedrijf.

Spotifiy is nog op zoek naar partners om de plannen in de praktijk te brengen. Hoewel de organisatie op papier miljarden waard is, blijft het verdienmodel achter door flinterdunne marges. Platenmaatschappijen houden de druk op de ketel en vragen meer geld van Spotify, naarmate muziek populairder wordt.

Het creëren van eigen content bevrijdt Spotify deels van die afhankelijkheid. De vele miljoenen gebruikers maken van Spotify een optimaal platform om materiaal te verspreiden. Die strategie werkte voor HBO, een zender die in hetzelfde schuitje zat, voordat ze eigen shows produceerden. Spotify zal dan ook de concurrentie aan moeten gaan met onder andere HBO en Netflix, mocht het deze stap willen maken.

Het uitbreiden van Spotify’s aanbod lijkt een slimme zet, zeker nu steeds meer bedrijven azen op de muziekstreaming-markt. Onder ander YouTube en Apple zouden diensten opzetten die direct gaan concurreren met Spotify.