1 min

De meest recente update voor iOS lijkt meer goed dan kwaad te doen. De update was onder meer bedoeld om het ontgrendelscherm van de iPhone veiliger te maken, wat niet gelukt is. Daar blijft het echter niet bij, want ook de accuduur lijkt negatief beïnvloed te worden door de update.

Sommige eigenaars van een iPhone melden op het forum van Apple dat hun accuduur negatief beïnvloed wordt door de update naar iOS 6.1.3. De gebruikelijke oplossingen zoals het uitzetten van notificaties of het herstellen naar de fabrieksinstellingen biedt hen ook geen soelaas. Vooralsnog lijkt de enige echte oplossing niet softwarematig te zijn: het krijgen van een nieuw toestel. Wanneer het probleem bij de Apple Store wordt gemeld ruilt men de iPhone doorgaans zonder morren om, mits binnen de garantieperiode.

Ook de draadloze netwerkverbinding zou met iOS 6.1.3 niet op positieve wijze beïnvloed, dit probleem komt eveneens niet op grote schaal voor en bestaat al sinds iOS 6.0. Gebruikers hebben in dit geval last van een WiFi-verbinding die niet geactiveerd kan worden.