1 min

De specificaties van de Huawei Ascend W2 lijken uitgelekt te zijn. Het Chinese Huawei sprak met de Ascend W1 de low-endmarkt aan, maar lijkt met de Ascend W2 wat meer te willen bieden, gezien de vermoedelijke specificaties van het toestel. Al eerder lekten vermoedelijke foto’s van het toestel uit, deze vind je in de galerij bij dit artikel.

De Ascend W1 (review) is met een prijs van iets meer dan 200 euro niet bepaald een duurkoop voor een Windows Phone 8-toestel. Dat zal van de Ascend W2 waarschijnlijk in iets mindere mate gezegd kunnen worden, hoewel Huawei toch een prijsvechter blijft.

De Ascend W2 zal wat specificaties betreft de W1 veruit overstijgen. Zo zal de telefoon voorzien worden van een dual-core Qualcomm Snapdragon S4-processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz en 1GB werkgeheugen. De achterkant verschaft ruimte voor een 8 megapixel camera, die video’s in 1080p-formaat kan opnemen. Het scherm heeft een afmeting van 4,3 inch geeft beeld in een resolutie van 1.280 bij 720 pixels. De accu heeft 2.000 mAh aan capaciteit.

De Ascend W2 zou een prijskaartje van ongeveer 289 dollar krijgen, omgerekend is dat 221 euro’s.