2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Google heeft de specificaties van Google Glass volledig uit de doeken gedaan. We wisten natuurlijk al wel het een en ander over de digitale bril, maar officiële specificaties bleven vooralsnog uit. Naast de specificaties wordt ook een Mirror API voor ontwikkelaars uitgegeven, plus een companion-app voor in de Play Store. Google maakte ook duidelijk dat Glass niet bedoeld is voor jonge kinderen.

Volgens de door Google gepubliceerde specificaties beschikt Glass over een display met een resolutie van 640 bij 360 pixels. Gezien de positie van het schermpje ten opzichte van de ogen komt dit overeen met een Full HD-scherm van 25 inch op een afstand van ongeveer 2,5 meter. De geïntegreerde camera heeft een resolutie van 5 megapixel en schiet video’s in 720p-formaat.

Voor de opslag van data is er 16GB flash-geheugen aanwezig, daarvan is echter maar 12GB werkelijk toegankelijk voor de gebruiker, de opslag is ook gelinkt aan Google Drive. De accu moet voldoende capaciteit hebben voor een typische dag, maar het opnemen van video’s en andere intensieve zaken zorgt er voor dat de accu sneller leegloopt. Voor connectiviteit is er de beschikking over 802.11 b/g WiFi en Bluetooth.

Vanaf vandaag is ook de MyGlass-applicatie beschikbaar in de Google Play Store. Deze app vereist wel minimaal Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich. Middels deze app kan Google Glass geconfigureerd worden vanaf je smartphone. Google heeft nog niets bekendgemaakt over een soortgelijke app voor andere mobiele platformen.

Google heeft ook aangegeven dat Glass niet bedoeld is voor mensen jonger dan 13 jaar. Het dragen van de bril kan zorgen voor hoofdpijn. Mensen die met een laser aan de ogen zijn behandeld moeten hun dokter raadplegen alvorens Glass aan te chaffen.