1 min

De eerste mensen hebben de ontwikkelaarsversie van Google Glass, genaamd Explorer Edition, inmiddels enige tijd in hun bezit en dat betekent dat ook de eerste gepeperde reacties naar buiten komen. Het lijkt niet zo goed gesteld te zijn met de accu van Google’s digitale bril.

Vooral wanneer een video wordt gemaakt is het snel gedaan met de resterende lading in de accu. Een ontwikkelaars meldt dat het maken van een video van 6 minuten maar liefst 20 procent van de accu opeist. Een simpele rekensom wijst uit dat een video van 30 minuten het einde van de lading zou betekenen.

Waarschijnlijk is de redelijk korte accuduur de reden dat Google nog niet al onze stoutste dromen heeft waargemaakt met Glass. Niet omdat het daartoe niet in staat is qua creativiteit, maar omdat het bedrijf gelimiteerd wordt door de technologie.

Natuurlijk is het geen enkel probleem om de accucapaciteit te vergroten, maar dat betekent ook dat Glass groter en zwaarder wordt. Juist bij draagbare technologie is dat simpelweg geen optie. Het accuprobleem is overigens wel ook te lossen met een externe accu, maar ook dat is verre van ideaal.

De Explorer Edition van Google Glass is niet de uiteindelijke versie van de digitale bril. Mogelijk weet Google nog vorderingen te maken, voordat de bril op de markt verschijnt. Dat zal naar verwachting in 2014 het geval zijn.