1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

‘Gewiste’ Snapchat-foto’s blijken op Android-toestellen makkelijk terug te vinden, zo vond een onderzoeker uit. Snapchat wordt veel gebruikt om gewaagde foto’s en video’s te versturen, die content wordt na een opgegeven tijd automatisch verwijderd. Althans, dat is de belofte.

Eind december werd al een een bug gevonden in de iOS-versie van Snapchat en nu blijkt ook de Android-variant niet geheel waterdicht. Door middel van software waarmee data hersteld kan worden blijken foto’s te herstellen door simpelweg een toegevoegde ‘.NoMedia’-extensie te verwijderen uit de bestandsnaam.

"Ik was verrast dat niemand anders dit nog wereldkundig had gemaakt omdat het zo eenvoudig is," zegt Richard Hickman, "Het kostte me een paar dagen om dit uit te vinden." De vondst van deze methode zou volgens Hickman van grote waarde zijn bij het onderzoeken van echtscheidingen en vermiste tieners.

Hickman gaat nu verder met het onderzoeken van een soortgelijke methode voor de iPhone. Snapchat heeft niet gereageerd op de vondst in de Android-variant.