1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft heeft integratie met Facebook toegevoegd aan de Bing-zoekmachine. Reacties en Likes worden direct in de zoekresultaten van Bing weergegeven.

Microsoft probeert zich al enige tijd te onderscheiden van Google en dit is een van de manieren waarmee het dat gaat doen. Nadat je bent ingelogd met je Microsoft-account en verbinding hebt gemaakt met Facebook, worden reacties op relevante Facebook-posts zichtbaar in de zijbalk van de zoekmachine.

Vanuit die zijbalk is het mogelijk om posts te liken en erop te reageren. Een Bing-zoekopdracht zal relevante Facebook-posts weergeven, ongeacht of ze recent zijn of niet.

De sociale zijbalk houdt zich aan de instellingen van de gebruiker en zal niet ongevraagd informatie delen zonder toestemming, zo meldt Microsoft. De zijbalk wordt sinds vorig jaar getest, maar is nu eindelijk klaar voor gebruik.

Alhoewel, in Nederland is de zijbalk op het moment van schrijven nog niet beschikbaar. Of, en zo ja, hoe lang het gaat duren voordat dat wel het geval is, is nog niet duidelijk.

Het uitwisselen tussen gegevens van Microsoft en Facebook gaat overigens twee kanten op. Facebook kondigde in januari Graph Search aan, dat gebruik maakt van de Bing-zoektechnologie.