2min

Corning, de maker van het Corning Gorilla Glass, heeft op het MIT Mobile summit een presentatie gegeven over het nieuwe Gorilla glass. Deze nieuwe versie van Gorilla Glass is op dit moment nog niet beschikbaar maar zal binnenkort gebruikt kunnen gaan worden door fabrikanten. Belangrijkste verbeteringen zijn dat het glas minder reflecteert, minder bacteriën vasthoudt en nog steviger is dan zijn voorgangers.

De stevigheid en krasbestendigheid is een van de redenen waarom veel smartphonefabrikanten kiezen om Corning Gorilla Glass te gebruiken in hun smartphones en tablets. Het bedrijf achter het glas hoopt ook door te kunnen gaan dringen in de televisie, monitor en autobranche. Op dit moment zijn er al monitoren voorzien van Gorilla Glass maar het gaat nu nog veelal om smartphones en tablets. Corning hoopt dit jaar ook nog auto’s te kunnen voorzien van Gorilla Glass.

De nieuwe versie van het glas, waarvan de lanceerdatum onduidelijk is, is nog steviger dan zijn voorganger. Volgens Corning kunnen er 10.000 olifanten opgestapeld op gaan staan terwijl ze leunen op één poot. Natuurlijk hartstikke mooi omschreven maar dit gaat puur om de druk die het glas kan weerstaan, het glas is nog steeds niet val- en breekbestendig.

Naast het verbeteren van de stevigheid heeft Corning ook wat gedaan aan de reflectie en de bacterie opbouw op een smartphone. Het nieuwe glas houdt veel minder bacteriën vast waardoor het scherm schoner blijft. Daarnaast heb je met het nieuwe glas geen last meer van reflectie als bijvoorbeeld de zon erop schijnt. Het glas is op een speciale manier behandeld waardoor je geen last meer hebt van reflectie. Zie de cirkel in de afbeelding.

Wanneer het nieuwe glas in nieuwe smartphones te vinden zal zijn is onduidelijk. Mogelijk dit najaar al anders begin volgend jaar.