1 min

Tags in dit artikel

, , ,

HTC heeft vandaag een kleinere versie van de HTC One aangekondigd. De HTC One mini heeft een iets kleiner scherm, maar wijkt qua ontwerp en software weinig af van het vlaggenschip van het Taiwanese bedrijf.

Het de HTC One mini wil het bedrijf tegemoet komen aan de vraag naar smartphones met een handzaam formaat. De meeste toptoestellen van tegenwoordig hebben een scherm van 5 inch, wat niet voor iedereen even handig is, erkent HTC. De HTC One (review) heeft overigens een scherm van 4,7 inch.

De processor in de HTC One mini is een dual-core Snapdragon 400 die tikt op 1,4 GHz. Verder wordt er voorzien in 1GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte, die niet uit te breiden is. De HTC One mini heeft bovendien geen ondersteuning voor NFC en ook de infrarood-zender is weggelaten. Wel heeft de One mini een Ultrapixel-camera met een resolutie van 4,3 megapixel.

Het scherm heeft een 720p-resolutie in plaats van 1080p, daarmee keldert de pixeldichtheid van 469 naar 341 pixels per inch. In de praktijk zou het verschil echter nauwelijks zichtbaar zijn. Ook de accucapaciteit is verlaagd, van 2.300 naar 1.800 mAh. Door het kleinere scherm wordt een deel van dat verschil gecompenseerd.

De HTC One mini wordt in de Benelux in september uitgebracht in zilver en zwart. De prijs van het toestel bedraagt 449 euro.

Update (11:33): Prijs aan artikel toegevoegd