2min

Microsoft heeft gisteren de Windows 8.1 Enterprise preview beschikbaar gemaakt voor zijn zakelijke klanten die al actief zijn op Windows 8 en straks willen gaan upgraden naar Windows 8.1. Enterprise. Ook zij kunnen nu hun systemen gaan testen en ook zij kunnen verschillende verbeteringen verwachten.

Eind juni kwam de Windows 8.1 preview beschikbaar voor Windows 8 en Windows 8 Pro, nu is het dan ook de beurt aan Windows 8.1 Enterprise. Uiteraard zijn alle verbeteringen die we in Windows 8.1 preview al hebben gezien ook beschikbaar in de Windows 8.1 Enterprise preview, maar deze versie biedt ook de nodige extra’s voor het bedrijfsleven en ook daar zijn updates in doorgevoerd.

Enkele voorbeelden van Windows 8.1 Enterprise features zijn het maken van een Windows To Go installatie op bijvoorbeeld een USB-stick of externe harde schijf. Waarmee werknemers hun eigen Windows 8 omgeving gemakkelijk mee kunnen nemen en overal in kunnen pluggen. Bedrijven kunnen met Windows 8.1 Enterprise ook het startscherm van hun werknemers indelen. Zo kunnen bepaalde tegels op het startscherm kunnen geplaatst die werknemers niet kunnen verwijderen of verplaatsen, bedrijven kunnen op die manier bepaalde applicaties makkelijk vindbaar houden of opdringen. Bijvoorbeeld een applicatie voor urenregistratie.

Ook kan data eenvoudig van het bedrijfsnetwerk worden gehaald als gebruikers remote aan het werk zijn, zonder dat daarvoor eerst een handmatige VPN-verbinding voor moeten worden opgezet. Microsoft noemt dit DirectAccess. Uiteraard kunnen systeembeheerders ook applicaties uitrollen op alle computers in een bedrijfsnetwerk.

Dit is slechts een handje vol extra’s die Windows 8.1 Enterprise te bieden heeft, voor een volledig beeld van windows 8.1 Enterprise preview verwijzen we graag door naar de blog van Microsoft.

Voor de gebruikers die interesse hebben in de Windows 8.1 preview maar niet in de Enterprise-versie, hebben we op Techzine een uitgebreide review gepubliceerd van de Windows 8.1 preview.