1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Michael Dell verhoogt opnieuw zijn bod om Dell te privatiseren. Afgelopen week deed Dell nog zijn "laatste en beste bod", maar daar is hij nu dus op teruggekomen.

Michael Dell deed toen de aandeelhouders een bod van 13,75 dollar per aandeel, dat is 10 cent meer dan zijn eerdere bod. Gisteren kondigden Dell en zijn zakenpartner Silver Lake een nieuw bod aan waarbij het een extra dividend toevoegde van 13 cent per aandeel.

Vanwege het hogere aanbod heeft het speciale comité van Dell besloten om de manier van het stemmen door de aandeelhouders te veranderen. Eerst was het zo dat als aandeelhouders zich van stemmen onthouden, dit als een stem tegen de overname zou worden beschouwd. Nu zullen deze stemmen simpelweg niet meegeteld worden.

De stemming stond eigenlijk, na meerdere malen uitgesteld te zijn, voor gisteren gepland, maar opnieuw werd deze uitgesteld. Ditmaal is de nieuwe datum 12 september geworden.

Als de aandeelhouders niet akkoord gaan met het bod van Michael Dell en consorten, zullen zij het bod van miljardair Carl Icahn moeten overwegen, die 14 dollar per aandeel wil betalen en het bedrijf deels openbaar houdt.