1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Intel zou voornemens zijn om op 11 september de nieuwe Intel Silvermont Atom-chips te lanceren. Intel lanceert dan onder meer de nieuwe Intel Bay Trail T-processoren die speciaal ontwikkeld zijn voor smartphones en tablets. Deze processoren zouden qua prestaties mee kunnen doen met de Snapdragon 800 en de Exynos 5 van Samsung.

Een maand geleden doken er al benchmarks op van de nieuwe Intel Silvermont Atom-chips, daaruit bleek dat de nieuwe Intel-chips mogelijk 30 procent krachtiger zijn dat de Snapdragon 800 van Qualcomm, terwijl de Intel-chips ook nog eens energiezuiniger zijn. Aangezien Intel met verschillende type Silvermont Atom-processoren komt is het onduidelijk of het in die benchmark ging om de T-versie die we in de smartphones en tablets gaan zien.

Mocht het inderdaad gaan om de Intel Bay Trail T-processoren gaan dan heeft Intel eindelijk aansluiting gevonden op de mobiele markt en zelfs een kleine voorsprong weten te realiseren. Dit zal dan ongetwijfeld niet voor lang zijn want ook bij Qualcomm en Samsung zitten de chipontwerpers niet stil, maar het biedt wel perspectief. Intel probeert nu al enkele jaren aansluiting te vinden op de mobiele markt, hoewel Intel heel goed is in het fabriceren van krachtige processoren, heeft het veel moeite met het fabriceren van energiezuinige processoren die goede prestaties.

Mocht het Intel echt lukken om het gat te dichten dan zullen we de komende jaren veel meer mobiele apparaten gaan zien met processoren van Intel. Op dit moment gebruikt vrijwel de hele mobiele markt ARM-processoren.