1 min

Volgens Russel Holly van Geek wordt de volgende Nexus 10-tablet van Google gemaakt in samenwerking met Asus. Holly baseert zich op verschillende bronnen die dit bevestigd hebben. De eerste Nexus 10-tablet werd in samenwerking met Samsung ontwikkeld.

Holly geniet enige geloofwaardigheid, in het verleden was hij namelijk degene die voor de bekendmaking ervan aangaf dat er een Google Editie van de Samsung Galaxy S4 (review) en HTC One (review) zou worden uitgebracht. Enige tijd later bleek dat inderdaad het geval.

Omdat Samsung de eerste Nexus 10 ontwikkelde, ging men ervan uit dat de tweede versie ook door de Koreaanse fabrikant wordt gemaakt. De samenwerking met Asus bevalt Google mogelijk beter. Asus maakte in het verleden al de Nexus 7 en bracht samen met Google onlangs ook een update van die tablet uit.

De tweede Nexus 10-tablet wordt voor de kerstperiode verwacht. De eerste Nexus 10 werd niet grootschalig in België en Nederland uitgebracht. Of dat nu anders zal zijn is een kwestie van afwachten.