1 min

Voorraadtekorten van zowel de iMac als AirPort Express van Apple lijken erop te wijzen dat er mogelijk een nieuwe uitvoering van de producten aan zit te komen. Het lijkt logisch dat Apple de nieuwe versies in ieder geval voorzien van ondersteuning voor 802.11ac, een nieuwe netwerkstandaard waarmee sommige nieuwe producten van het Amerikaanse bedrijf al overweg kunnen.

Apple bracht eerder dit jaar een nieuwe versie van de MacBook Air (review) uit, welke ondersteuning biedt voor de nieuwe netwerkstandaard. Ook de nieuwe AirPort Extreme en Time Capsules kunnen overweg met 802.11ac. Er zijn vooralsnog echter ook nog veel Apple-producten in de verkoop die nog van een update voorzien moeten worden en de eerstvolgende kanshebbers lijken de iMac en de AirPort Express.

Voorraadtekorten kunnen een aanwijzing zijn voor een aanstaande update van producten, maar dat hoeft niet per definitie het geval te zijn. De tekorten kunnen immers ook andere oorzaken hebben, zoals productieproblemen.

Apple bevestigde gisteren dat het op 10 september een persconferentie organiseert. De kans lijkt echter klein dat de nieuwe producten daar al worden gepresenteerd, deze bijeenkomst zal zich naar verluidt richten op de iPhone.