1 min

Huawei geeft aan ook in de toekomst nog Windows Phones te willen maken. Eerder werd verwacht dat hardwarefabrikanten massaal zouden stoppen met het maken van Windows Phone smartphones. Deze verwachting ontstond toen duidelijk werd dat Microsoft de hardware-afdeling van Nokia in ging lijven.

Richard Ren, verantwoordelijke voor de Consumenten-afdeling van Huawei Europa, geeft aan: "We zullen gewoon doorgaan met het ontwikkelen van Windows Phone-toestellen en meer producten gaan lanceren."

Eerder deze maand maakte Microsoft bekend dat het bedrijf een deel van Nokia wil overnemen voor een bedrag van 5,4 miljard euro. Hierdoor werd verwacht dat andere bedrijven die tot op heden wel Windows Phones maakten hiermee zouden stoppen.

Met het besluit van Huawei om door te gaan met het produceren van Windows Phone-smartphones lijkt er weer hoop te zijn dat ook andere telefoonfabrikanten zullen besluiten nog steeds telefoons te maken met het besturingssysteem van Microsoft. Andere partijen die Windows Phones ontwikkelen zijn HTC en Samsung, ook Acer, Dell en LG maakten toestellen met Windows Phone.

Tot op heden heeft Huawei voornamelijk Android-toestellen gemaakt, met uitzondering van één Windows Phone-apparaat, de Huawei Ascend W1 (review), het Chinese bedrijf toonde ook al eens de Ascend W2.