1 min

De nieuwe versie van de webbrowser van Microsoft, Internet Explorer 11, zou naar eigen zeggen 30 procent sneller zijn dan concurrerende webbrowsers. Vandaag heeft Microsoft een vroege versie van de variant voor Windows 7 uitgebracht.

De Release Preview (download) van Internet Explorer 11 in reeds beschikbaar gesteld. Dit is de laatste preview-versie van de nieuwe webbrowser van Microsoft, voordat de definitieve versie zal worden uitgebracht. Deze is nu ook voor gebruikers van Windows 7 beschikbaar.

Volgens Microsoft zal deze Release Preview zo’n 5% sneller zijn dan de Developer Preview. Daarnaast beweert Microsoft dat de definitieve versie 30% sneller zal zijn dan de concurrerende webbrowsers.

Gezien Windows 8 het gebruik van een touchscreen ondersteunt en Internet Explorer 11 hier ook op werkt, is besloten de interactie met de zogenaamde Pointer Events API binnen HTML5 te wijzigen om deze ook voor Windows 7 geschikt te maken.

Het zal binnen Internet Explorer 11 mogelijk zijn nog meer aanpassingen te verrichten wat betreft de layout van ondertiteling bij het afspelen van video’s. Tevens zal er een betere ondersteuning zijn voor de Do Not Track-functie.

Met Internet Explorer 11 hoopt Microsoft niet alleen het gebruiksgemak van de consument te verhogen, ook wordt er gepoogd webontwikkelaars te stimuleren om met de webbrowser aan de slag te gaan. De verwachting is dat Internet Explorer 11 door Microsoft op 18 oktober zal worden gelanceerd. Of dit ook de datum is van de release in de Benelux, is nog niet bekend.