HP onthult nieuwe lijn tablets

Met de feestdagen in het vooruitzicht besluit HP een nieuwe lijn tablets te lanceren. Het gaat om zes verschillende tablets.


Allereerst kondigt het Amerikaanse bedrijf de HP Slate 7 Plus aan. Het gaat hier om een upgrade van de HP Slate 7, uitgerust met een zilveren behuizing, Nvidia-chipset en een 7 inch HD-scherm. Hoeveel dit apparaat moet kosten is nog niet bekend. Daarnaast komt HP met een variant op de Nvidia Tegra Note, een apparaat dat gisteren werd aangekondigd door de chipproducent. Deze tablet zal beschikken over een stylus en krijgt de naam HP Slate 7 Extreme mee.

In het hogere segment vinden we allereerst de HP Slate 8 Pro. Deze tablet heeft een iets groter scherm van 8 inch en beschikt over een Nvidia Tegra 4-processor. Een prijs voor deze tablet is nog niet bekend. De HP Slate 7 HD en de HP Slate 10 HD zijn in principe dezelfde tablets, met een andere grootte van het scherm. Beide zullen gebruik maken van Beats Audio, zullen beschikken over een HD-display en twee camera’s. Deze tablets zullen te koop zijn voor omgerekend 200 en 300 euro.

Als hekkensluiter biedt HP de Omni 10 aan. Dit is een tablet die gebruik maakt van Windows 8.1 en een Intel Atom Z3000-processor. Het apparaat zal een accuduur van 9 uur krijgen en te koop zijn voor omgerekend iets meer dan 400 euro.

De tablets zullen vanaf november te koop zijn zijn. Meer afbeeldingen vind je in de galerij bij dit artikel.