1 min

Samsung lijkt nieuwe juridische problemen te hebben met Apple. Volgens de blog van Florian Mueller, een expert op het gebied van intellectuele eigendommen, heeft Apple om een sanctie voor Samsung gevraagd, nadat bekend werd dat het bedrijf vertrouwelijke details van de regeling tussen Apple en Nokia uit 2011 met meer dan 50 Samsung-medewerkers heeft gedeeld.

Volgens Florian Mueller heeft Seungho Ahn, Senior vice-president van Samsung, tijdens een bespreking tussen Nokia en Samsung over een potentiële patentenlicenties, de voorwaarden van de licentie tussen Nokia en Apple opgenoemd en is hij zelfs zo ver gegaan om Nokia te vertellen dat alle informatie omtrent de licentie gelekt is.

De rechtbank is op dit moment bezig met het onderzoeken hoe Samsung toegang kreeg tot de documenten, het bewijs wijst op een FTP-server van Apple. Samsung-managers kregen toegang tot deze server tijdens een procesvoering tussen Apple en Samsung in 2012.

De gegevens zouden afkomstig zijn uit een rapport dat, door schade-expert professor David J. Teese, aan Samsung werd aangeboden via de FTP, zonder eerst de vertrouwelijke informatie eruit te halen. Het gaat hierbij niet alleen om informatie over de licentiebesprekingen van Apple en Nokia, maar ook om besprekingen die Apple had met Ericsson, Philips en Sharp.

Volgens Mueller zal Samsung een boete moeten betalen voor dit voorval. Het feit dat Samsung weinig medewerking toont en aangeeft dat het bedrijf niks fout heeft gedaan zal volgens Mueller de Koreaanse fabrikant niet verder helpen. De volgende hoorzitting zal plaats vinden op 22 oktober.