2min

Tags in dit artikel

, , ,

Mark Zuckerberg heeft voor zichzelf en zijn bedrijf het doel gesteld om de hele wereld toegang te geven tot het internet. Om een stapje dichterbij zijn doel te komen heeft het sociale netwerk het bedrijf Onavo overgenomen.

De overname van Onavo werd door het bedrijf in een blogbericht bevestigd. Facebook wil met het initiatief internet.org proberen om internet wereldwijd beschikbaar te maken. Op dit moment heeft slechts een gedeelte van de wereldbevolking toegang tot het internet. Zuckerberg vindt het belangrijk dat ook de rest van de wereldbevolking over internet gaat beschikken. Volgens de CEO kan internet er in arme landen voor zorgen dat mensen contact krijgen met familieleden die ze al meerdere decennia niet hebben gezien en maakt het medische informatie beschikbaar op plekken waar men dit goed zou kunnen gebruiken.

Met de overname van Onavo heeft Facebook technologie gekocht die gebruikt kan worden om het internetgebruik te monitoren. Behalve het in kaart brengen van internetverbruik, kan de app echter ook gebruikt worden om de bestanden die verzonden en ontvangen worden te comprimeren, waardoor het mogelijk is om meer te doen met een trage verbinding. Hierdoor zou volgens Zuckerberg het gebruik van het internet in armere streken eerder mogelijk zijn.

Onavo zal blijven bestaan als een aparte app. Het zal dus ook in de toekomst mogelijk zijn om de app te downloaden. Er is geen officiële verklaring gedaan over de prijs die betaald is voor het bedrijf, maar volgens analisten moet het gaan om een bedrag tussen de 150 en 200 miljoen dollar.