1 min

Tags in dit artikel

,

Met de recentelijke introductie van de HTC One max zal de Taiwanese fabrikant de concurrentie aangaan met high-end toestellen van onder andere Apple en Samsung. Volgens HTC’s marketingmanager Jeff Gordon is het gezien de minimale winstmarges op goedkope smartphones zelfs gekkenwerk om in dit segment te willen concurreren met bijvoorbeeld Huawei of ZTE.

Begin deze week presenteerde HTC de One max. Dit zal de eerste phablet afkomstig van de tekentafels van HTC zijn die uitgerust is met een vingerafdrukscanner. Het toestel met een schermgrootte van 5,9 inch zal over een Snapdragon 600-chipset beschikken.

HTC ondervond een financiële dip toen dit jaar de verkoop van mobiele telefoons terugliep. Dit was mede te wijten aan de populariteit van smartphones van de concurrentie, maar ook productieproblemen speelden HTC parten.

Toch beweert HTC’s marketingmanager Jeff Gordon dat HTC de strategie niet zal wijzigen door zich meer te gaan focussen op de ontwikkeling van goedkopere smartphones. Dit zou betekenen dat het bedrijf sterk zou concurreren met onder andere Huawei en ZTE, die beide bekendstaan om de lage prijzen voor hun smartphones. Jeff Gordon stelt zelfs dat het gekkenwerk is om te willen concurreren in een markt waar flinterdunne marges te behalen zijn.