1 min

Het gebogen scherm zoals van de Samsung Galaxy Round en LG G Flex wordt door veel mensen afgedaan als een gimmick zonder toegevoegde waarde. Dit is echter niet zo, volgens Raymond Soneira van DisplayMate Technologies.

DisplayMate Technologies is een bedrijf dat zich specialiseert in het optimaliseren, testen en evalueren van schermen. Raymond Soneira, president van het bedrijf, gaf in een rapport aan: "een gebogen scherm is een grote, erg belangrijke en innovatieve stap op het gebied van displaytechnologie."

Soneira heeft de mogelijkheid gekregen om de Samsung Galaxy Round zelf te testen. Tijdens het testen van het 5,7 inch-scherm van de telefoon merkte hij op:

  • De privacy waarmee je naar je scherm kunt kijken is verbeterd, doordat de hoeken van je scherm omhoog staan. Hierdoor is de kijkhoek kleiner en kunnen andere mensen minder makkelijk meekijken;
  • Door het gebogen scherm wordt licht dat weerkaatst in het scherm niet naar de ogen van de gebruiker gestuurd, waardoor er minder last wordt ondervonden van tegenlicht;
  • Het flexibele plastic dat wordt gebruikt voor het gebogen scherm is aanzienlijk dunner dan het traditionele glazen scherm. Dit zorgt ervoor dat het beeld minder ver achter het oppervlakte zit. Volgens Soneira is dit visueel verbluffend. Wij vragen ons wel af hoe krasvast het scherm is.

Qua specificaties lijkt de Samsung Galaxy Round erg op de Galaxy Note 3. Beide toestellen beschikken over een Qualcomm Snapdragon 800-chipset met een 2,3GHz quad-core processor, 3GB werkgeheugen, 32GB opslagcapaciteit en een micro SD-poort.