2min

Tags in dit artikel

,

Apple zou naar verluidt het Israëlische PrimeSense willen overnemen. Dit bedrijf zit achter de techniek in de Kinect-sensor, die Microsoft onder andere toepast voor de Xbox One. Apple’s bod van 345 miljoen dollar zou in overweging zijn genomen, maar nog niet officieel geaccepteerd zijn.

Volgens de Israëlische krant Calcalist zou Apple een bod hebben gedaan op PrimeSense. Dit bedrijf is de ontwikkelaar van onder andere de Kinect-sensor die zich in de Xbox One bevindt, waarvan de release gepland staat op 22 november. Behalve de Kinect-sensor is PrimeSense ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van onder andere de Asus Xtion en de iRobot’s Ava.

Het Amerikaanse Apple zou naar verluidt een bod op het Israëlische PrimeSense hebben gedaan van 345 miljoen dollar, omgerekend zo’n 256 miljoen euro. Eerder zou PrimeSense al 85 miljoen dollar hebben verkregen door fondsenwerving. De waarde van de onderneming zou eerder geraamd zijn op 250 miljoen dollar. Het bod van Apple, dat mogelijk nog zal worden opgeschroefd, zou volgens de geruchten nog niet officieel zijn geaccepteerd.

Een woordvoerder van PrimeSense verklaarde: "We richten ons op het neerzetten van een welvarend bedrijf. Hierbij brengen we op grote schaal 3D-herkenning en een natuurlijke interactie naar zowel de domotica-markt als de mobiele markt. We reageren niet op geruchten over wat onze partners, klanten of potentiële klanten zouden uitvoeren."

Geruchten over een overname van PrimeSense door Apple deden enkele maanden geleden ook al de ronde. Mogelijk wil Apple de technologie gebruiken voor de langverwachte televisie. Saillant detail hierbij is dat PrimeSense de Kinect-technologie eerder bij Apple probeerde te slijten, maar nul op het rekest kreeg. Vervolgens hapte Microsoft wel toe.