Galaxy Gear nu met notificaties van apps derden

Begin september lanceerde Samsung de Galaxy Gear. De eerste ervaringen van gebruikers van deze smartwatch bleken niet bijster positief te zijn. Met het introduceren van een applicatie waarmee voortaan vrijwel alle notificaties volledig worden weergegeven, hoopt Samsung hier verandering in te brengen.

Het op de markt zetten van de Galaxy Gear is voor het Zuid-Koreaanse Samsung niet zonder slag of stoot verlopen. Zelfs Samsung zelf erkende dat de smartwatch iets bijzonders mist. Gebleken is ook dat ongeveer eenderde van de gebruikers het apparaat retourneerden naar de winkel.

Om de Galaxy Gear aantrekkelijker te maken, heeft Samsung besloten een update uit te brengen. Door deze update zal de Gear Manager-applicatie een nieuwe functie krijgen waarmee vrijwel iedere notificatie volledig op de smartwatch kan worden weergegeven. Tezamen met een update voor de firmware van de Galaxy Gear zal deze verbrede functionaliteit mogelijk zijn.


Afgelopen weekend heeft Samsung zowel de update voor de firmware van de Galaxy Gear als de update voor de Gear manager uitgerold. Overigens heeft Samsung aangekondigd dat het voor de ontwikkeling van de Galaxy Gear 2 de expertise heeft ingeroepen van deskundigen op het gebied van gebruiksgemak en -ervaring.