1 min

Google werkt naar verluidt aan een aantal nieuwe camerafuncties voor het mobiele besturingssysteem Android. Enkele van deze nieuwe functies zouden te maken hebben met gezichtsherkenning en RAW-ondersteuning.

Technologiesite Ars Technica spotte de mogelijke nieuwe functies in een openbare broncode van het mobiele besturingssysteem Android. Al sinds eind 2012 zou Google werken aan deze broncode. Hoewel aanvankelijk de code geïntegreerd zou worden in de meeste recente KitKat-versie van Android (review), bleek de nieuwe API hiervoor nog niet gereed te zijn.

Hierdoor zal vermoedelijk moeten worden gewacht op de volgende update van Android. De functies die door Ars Technica zijn ontdekt betreffen gezichtsherkenning, een burstmode en RAW-ondersteuning. Met de burstmode worden door de camera een bepaalde hoeveelheid foto’s achter elkaar genomen.

De RAW-ondersteuning is een functie die Nokia in haar Camera-applicatie heeft verwerkt. Door deze ondersteuning kunnen foto’s in een speciaal formaat worden opgeslagen, zodat deze later nog in detail bewerkt kunnen worden.

De gevonden verwijzingen naar dergelijke functies in de broncode van Android duiden erop dat Google zich wat betreft de functionaliteit van de camera op Android-toestellen meer wil gaan meten met de concurrentie. Zo bezit de HTC One een UltraPixel-sensor, de LG G2 heeft een optische stabilisator en onder ander de Nokia Lumia 1520 en de Lumia 1020 (review) over RAW-ondersteuning.