1 min

Tags in dit artikel

, ,

Western Digital gaat een nieuw type harde schrijf op de markt brengen. Het betreft hier een zogenaamde duale schijf, bestaande uit 1TB magnetische opslagruimte, plus 120GB SSD-opslag.

Steeds vaker wordt een conventionele harde schrijf aangevuld met extra SSD-geheugen. Door bepaalde applicaties en bestanden op de SDD-opslag te zetten, kunnen deze veel sneller worden geladen dan wanneer deze op de normale harde schijf zouden staan. Het probleem is echter de beperkte opslagcapaciteit die de SSD momenteel biedt. Hierin wordt qua prijs de boventoon nog gevoerd door de normale harde schijf.

Om zowel snelheid als opslagruimte te bieden, lanceert Western Digital binnenkort de WD Black2. Deze duale schijf combineert een opslagruimte van 1TB met een 120GB SDD.

Deze duale schijf bevindt zich in een 2,5 inch behuizing en is aan te sluiten op een SATA600-poort. Eenmaal aangesloten, worden er twee afzonderlijke schijven herkend en kunnen niet samengevoegd worden.


De WD Black2 wordt ondersteund door Windows XP tot en met Windows 8. Er wordt echter geen ondersteuning geboden voor Mac-apparaten.

De adviesprijs zal liggen op 299 euro en er wordt vijf jaar garantie geleverd.