1 min

Microsoft heeft zich met de Scroogled-campagne nu gericht op de Chromebooks die Google’s Chrome OS draaien. Ditmaal maakt Microsoft gebruik van een setting die aan het TV-programma Pawn Stars doet denken.

De Scroogled-campagne van Microsoft nadert inmiddels zijn tweede verjaardag. In deze tijd heeft Microsoft al verschillende diensten van Google aangevallen, zoals Gmail, Google Search, Android, Chrome en Google Docs. De softwaregigant is vorige week ook begonnen met de verkoop van merchandise die Google’s privacyhandhaving aan de schandpaal hangt, wat een gevatte reactie van Google uitlokte.

Het volgende onderwerp van discussie is Google’s Chromebook-lineup. Een dame komt bij een pandhuis waar ze haar Chromebook wil verkopen. Daar wordt beweerd dat je weinig kan met je Chromebook, als je niet verbonden bent met je internet. Een traditionele PC maakt gebruik van ingebouwde applicaties waardoor je ook zonder internetverbinding vooruit kunt. De Chromebook beschikt niet over Windows en Office en is in de ogen van de verkoper geen echte computer.

Wij moeten wel opmerken dat Google sinds de lancering van Chrome OS (review) veel werk heeft verzet om de systemen ook zonder internetverbinding nuttig te maken. Met succes, want tegenwoordig is er offline-ondersteuning voor Gmail, de kalender, Google Drive en Google Docs. Microsoft’s nieuwe aanval is dus niet geheel terecht.

http://www.youtube.com/watch?v=-y2mqoDjQXI