1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Een hacker, die alleen bekend is onder de naam Reckz0r, heeft een methode online geplaatst waarmee het mogelijk zou zijn om Sony’s PlayStation 4 te kraken. Het is onduidelijk of de methode ook echt werkt. Ook de devkit voor de PlayStation 4 zou al uitgelekt zijn.

Slechts enkele weken nadat de PlayStation 4 gelanceerd is, zou al een methode zijn gevonden om homebrew-code op de console af te spelen. Reckz0r, een hacker die op de website PasteBin uitlegt hoe de nieuwe console van Sony gekraakt kan worden, geeft aan dat hij/zij via een Braziliaanse website de methode heeft gevonden. Reckz0r is dus niet de eigenlijke ontdekker van de methode.

Hacker x-s4nd3r heeft de methode op de Braziliaanse website gezet en maakt gebruik van de safe-mode van de PlayStation 4. Dit gebeurt door een aantal bestanden op een USB-stick te zetten en deze in de PlayStation te plaatsen. Vervolgens start de console in de veilige modus op en dan is het mogelijk om de bestanden op de USB-stick als update te installeren op het apparaat. Hierna kan software gedraaid worden die de normaal vereiste digitale handtekening niet bevat.

Voordat deze methode werkt, is het belangrijk dat de Day One-update naar versie 1.50 geïnstalleerd is. Naderhand kan de console niet meer online gebruikt worden, gezien het feit dat Sony de PlayStation zal blokkeren wanneer deze online komt.

De development-kit van de PlayStation is inmiddels ook gelekt. Deze kit wordt gebruikt door ontwikkelaars om games en apps te creëren voor een console.