1 min

De Europese Commissie heeft een inval gedaan bij enkele vestigingen van elektronicabedrijven. Onder andere Philips, Samsung en Media-Saturn zouden worden beschuldigd van kartelvorming. Deze partijen zouden onderling afspraken hebben gemaakt om de prijs van hun producten op te voeren.

Afgelopen dinsdag heeft de Europese Commissie meerdere invallen gedaan bij enkele bekende bedrijven die elektronicaproducten fabriceren of verkopen. Volgens Reuters zou het hier gaan om Philips, Samsung Electronics en Media-Saturn. Deze laatstgenoemde is met name bekend van de Mediamarkt en de Saturn. Deze bedrijven zouden ervan verdacht worden bepaalde afspraken te hebben gemaakt om de verkoop van online producten te beperken, waardoor de prijs zou worden opgedreven.

De inval van de Europese Commissie betekent niet automatisch dat de genoemde bedrijven schuldig zijn. Wel zouden ze naar verluidt allen meewerken met de inspectie. De namen van de mogelijke betrokken bedrijven zijn door de Europese Commissie vrijgegeven. Van de genoemde bedrijven zelf is nog geen verklaring gekomen.

Het is overigens niet de eerste keer dat de Europese Commissie dergelijke praktijken aan de kaak heeft weten te stellen. Zo werden in Europa Intel, Philips en Samsung al eerder bestraft wegens het maken van verboden afspraken.